Artikelarkiv

Inspirerande frisksportdag

I början av oktober lystes höstmörket upp av en frisksportdag med varierade tränings- och kurspass. Dagen fylldes av rörelse, dans, föreläsningar och matlagning utomhus på friluftskök.

Med lagom avstånd till varandra kunde ett 40-tal personer från olika delar av Sverige delta i en Inspirationsdag i Motala. Träningsinstruktörer under dagen var frisksportarna Lotta och Dan Milosavljevic Olsson från Nyköping och Maria Bild som tävlat i tv-programmet Let’s dance. Förutom träningspass hölls föreläsningar om både träning och cannabis och även kurspass i hantering av medlemsregister och matlagning utomhus.

En av deltagarna var Christina Huth som åkt från Stockholm tillsammans med sin man George för att vara med.
– Jag såg annonsen om Inspirationsdagen i tidningen Frisksport och blev intresserad direkt. Jag dansade med Tobias Karlsson på frisksportlägret i Vadstena och tyckte att det var så roligt så det lockade mig att få prova på att dansa med Maria Bild, säger Christina.

Deltagarna fick själva välja vilka pass de ville vara med på under dagen.
– Jag var med på många olika pass som yoga, Body Combat och Marias danspass. Danserna var lagom svåra, det var bra musik och Maria var peppande och positiv så det var väldigt kul! säger Christina.

Teknik för löpare
Maria ledde också ett pass om löpteknik och löpstyrka.
– Jag brukar inte jogga men Maria gav bra tips och jag blev så inspirerad att börja springa lite mer. Dagen gav mersmak och jag skulle gärna åka på liknande dagar igen. Det var roligt att det var blandade åldrar på deltagarna, säger Christina som brukar vara med på riksläger och midsommarfiranden på Stensund.
– Jag har tränat med Lotta och Dan tidigare på andra frisksportarrangemang och de är så härliga och bra och gör mig glad, säger Christina.

Glada deltagare
Maria Bild gjorde debut som instruktör i frisksportsammanhang och hoppas på fler tillfällen framöver.
– Det var jättekul och alla var väldigt glada! Det var bra med många korta pass så att vi hann med att prova på olika saker, säger hon.
Sara Brunskog

Ur programmet:
Showdans
Yoga
Body Combat
Cirkelträning
Soma Move
Laga mat utomhus
Hantera medlemsregistret MyClub
Föreläsning: ”Myter och fakta om cannabis”
Föreläsning: ”Tankar om hälsa – gammal hederlig motion”

Skrivet: 15 Oktober, 12:22 av Sara Brunskog

Tillbaka