Bli medlem

Vad kul att du vill vara med oss! Frisksportrörelsen består av demokratiska organisationer öppna för alla människor som delar våra värderingar. Frisksport är en idé om hur vi skall leva för att må bra och ha kul tillsammans. Frisksport är att bry sig. Om sig själv och andra. Här hittar du information om medlemskap i frisksportrörelsen.


Hur gör jag för att bli medlem?

Du kan göra en medlemsansökan här på Internet eller själv ta kontakt med de geografiskt intressanta distrikten och klubbarna. Fyller du i medlemsansökan på Internet skickar vi information och inbetalningsavi hem till dig.


Medlem i klubb eller direktansluten?

De flesta medlemmar tillhör en lokal frisksportklubb. Oftast på hemorten eller i närheten. Du väljer själv vilken frisksportklubb du vill vara med i. Som klubbmedlem har du tillgång till fler aktiviteter vid sidan av dina ordinarie medlemsförmåner. Kontaktuppgifter till distrikt och klubbar hittar du här. Men du kan också bli direktansluten medlem. Valet är ditt! Läs mer om medlemskap som direktansluten.


Vad kostar det att bli medlem?

Klubbarna i frisksportrörelsen bestämmer själva vilka medlemsavgifter klubbens medlemmar ska betala. Medlemsavgifterna varierar därför mellan olika klubbar, beroende på typ av verksamhet. Från ca 50 kr/år till ca 500 kr/år. Kontakta klubben för att få information om medlemsavgiften.
Om du inte blir medlem i en frisksportklubb utan blir direktansluten till Svenska Frisksportförbundet kan du hitta avgifterna här.


Villkor för medlemskap

Alla medlemmar avger medlemsförsäkran. Den kanske viktigaste ingrediensen i denna är att man förstår att all frisksportverksamhet är tobaksfri och alkoholfri. Dessutom finns frisksportlöftet, som är obligatoriskt för medlem som fyllt 12 men inte 18 år och frivilligt för övriga. Avgivet frisksportlöfte gäller så länge medlemskapet består eller tills man skriftligen avsäger sig löftet. För mer information om frisksportlöftet, läs frågor och svar.

Medlemsförsäkran: Jag sympatiserar med frisksportens helhetssyn sådan den är formulerad i förbundsprogrammet och förbinder mig att i frisksportsammanhang inte förtära drycker som innehåller mer än 2,25 volymprocent (=1,8 viktprocent) alkohol eller använda tobak eller narkotika i någon form.

Frisksportlöftet: Jag förbinder mig att inte i något sammanhang förtära drycker som innehåller mer än 2,25 volymprocent (=1,8 viktprocent) alkohol eller använda tobak och narkotika i någon form.